Tα πιο διάσημα υπερωκεάνια στο κόσμο
Για πάνω από ενάμιση αιώνα, η εικόνα των πλοίων της Cunard καθόρισε  την φιλοσοφία του να διασχίζεις τους ωκεανούς. Ήταν είναι και θα είναι τα πιο διάσημα κρουαζιερόπλοια στο κόσμο.
Από τα θρυλικά πλοία του παρελθόντος μέχρι σήμερα, τα ονόματα της Βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας και ονόματα κρουαζιερόπλοιων της Cunard, ‘Queen Mary 2, Queen Elizabeth & Queen Victoria, έχουν μεταφέρει ταξιδιώτες κατά μήκος των ωκεανών έως τα πιο μακρινά σημεία του πλανήτη με απαράμιλλο στυλ. Λαμπερά ονόματα του χθες και του σήμερα έχουν ανταλλάξει προπόσεις και ευχές στα σαλόνια των πλοίων, έχουν χορέψει βαλς  στις μεγάλες αίθουσες  χορού, έχουν απολαύσει  γιορτινά δείπνα με καταπληκτικές γεύσεις και έχουν κάνει ατελείωτες συναρπαστικές συζητήσεις στα καταστρώματα τους.
Σας προσκαλούμε να πάρετε μέρος στη πλούσια κληρονομιά στα ταξίδια των ωκεανών και γράψτε την δική σας κλασσική  περιπέτεια. Ελάτε μαζί μας για ένα ταξίδι με την θρυλική πολυτέλεια της Cunard.

Για την ιστορία
Πριν από περίπου 160 χρόνια, ο Samuel Cunard ξεκίνησε τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες μεταφέροντας επιβάτες, εμπορεύματα και ταχυδρομείο διασχίζοντας τον Ατλαντικό, χωρίς να έχει συνειδητοποιήσει ότι έκανε το πρώτο του βήμα στο να θέσει καινούρια πρότυπα στα πολυτελή ταξίδια/κρουαζιέρα. Από τότε, η εταιρεία Cunard έχει γίνει συνώνυμη της άνεσης, της φινέτσας και της απόλυτης ταξιδιωτικής εμπειρίας. Σήμερα η Cunard συνεχίζει να εξυμνεί τη χρυσή της κληρονομιά ενώ παράλληλα δημιουργεί νέα πρότυπα καθημερινά. Παραδοσιακά Βρετανική, με τις κρουαζιέρες της εξερευνεί τον κόσμο προσφέροντας μεγάλη ποικιλία προορισμών και πλούσιων πολιτισμών σεβόμενη τις διαφορές τους και φέρνοντας σε επαφή ανθρώπους σαν εσάς... ανθρώπους του κόσμου.

Πιστοί στη Παράδοση με το Βλέμμα στο Μέλλον
Η άψογη εξυπηρέτηση και το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών γνωστό ως ‘White Star Service’ χαρακτηρίζει και διαφοροποιεί την εμπειρία της Cunard. Από κάθε μικρή λεπτομέρεια, ένα γευστικό σνακ ή την σοκολάτα μέντας, έως το πολυβραβευμένο grill εστιατόριο, μπορεί κάποιος να καταλάβει τον λόγο που η Cunard ξεχωρίζει. Σ’ έναν κόσμο που αλλάζει συνεχώς, μερικές αξίες παραμένουν σταθερές.
Σήμερα στην Cunard, με την ναυπήγηση του Queen Victoria (2007) και την καθέλκυση του νεότευκτου Queen Elizabeth 2 (2010) η σύγχρονη τεχνολογία βαδίζει χέρι-χέρι με τις παραδοσιακές αξίες, τις μοναδικές υπηρεσίες και την προσοχή στην λεπτομέρεια. Επιβιβαζόμενοι στο μοναδικό πραγματικό υπερωκεάνιο στο κόσμο το  Queen Mary 2,  θα ανακαλύψετε ότι φιλοξενούνται πρωτοποριακές ιδέες και στοιχεία από το μέλλον που σχεδιάστηκαν με γνώμονα την δική σας άνεση και ευχαρίστηση. Η Cunard για να παραμείνει πρωτοπόρος, συνεχίζει να καινοτομεί, καθώς έχει θέσει υψηλά πρότυπα πριν από αρκετές δεκαετίες και «έχει γίνει φύση της», η καθημερινή προσπάθεια να τα ξεπεράσει.

Υπερατλαντικά Ταξίδια

Εάν στο ταξίδι δεν έχει σημασία ο προορισμός, αλλά οι γεύσεις, τα αρώματα οι εικόνες και οι ανεξερεύνητες αισθήσεις, τότε ο διάπλους του ωκεανού θα πρέπει να είναι μια μαγευτική εμπειρία και όχι ένα απλό πέρασμα μιας θάλασσας. Για τους ταξιδιώτες με αυτή την αντίληψη υπάρχει μόνο μία εταιρία κρουαζιέρας που ξυπνάει απολαύσεις μιας χρυσής εποχής. Το όνομά της Cunard Line και το υπερωκεάνιο Queen Mary 2.

ΓΕΥΜΑΤΑ ΕΝ ΠΛΩ
Η CUNARD φημίζεται για το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών του προσωπικού της, γνωστό ως “White Star Service”, αλλά και για την πολυβραβευμένη και εκλεπτυσμένη κουζίνα που προσφέρει στους επιβάτες της. Όπως και στα προγενέστερα παραδοσιακά κρουαζιερόπλοιά της, έτσι και στο Queen Mary 2, προσφέρει διάφορα επίπεδα και επιλογές πολυτελούς διαμονής και ενδιαίτησης προκειμένου να ικανοποιήσει κάθε επιθυμία των επιβατών της, αλλά παράλληλα να προσφέρει και κάθε επιθυμητό προϋπολογισμό ταξιδιού. Οι επιλογές διαμονής (κατηγορίες καμπινών) ανταποκρίνονται παράλληλα και σε εστιατόρια για το δείπνο.
Στο κρουαζιερόπλοιο QM2 ανάλογα με την κατηγορία καμπίνας που θα επιλέξουν οι πελάτες, γευματίζουν και στο ανάλογο εστιατόριο. Η διαβάθμιση είναι η εξής:

  • Για την κατηγορία D (εσωτερικές καμπίνες), είναι το εστιατόριο Britannia
  • Για την κατηγορία C (εξωτερικές καμπίνες με φινιστρίνι), είναι το εστιατόριο Britannia
  • Για την κατηγορία Β (εξωτερικές καμπίνες με μπαλκόνι), είναι το εστιατόριο Britannia
  • Για τις κατηγορίες P1 και P2 (μικρές σουίτες με μπαλκόνι), είναι το εστιατόριο Princess Grill
  • Για τις κατηγορίες Q6 έως και Q1 (μεγάλες σουίτες & διαμερίσματα με μπαλκόνι), είναι το εστιατόριο Queens Grill

BRITANNIA RESTAURANT
Το μεγαλοπρεπές κυρίως εστιατόριο του πλοίου, χωρητικότητας 1.351 επιβατών που βρίσκεται σε δύο επίπεδα, στο κατάστρωμα 2 και κατάστρωμα 3. Προσφέρει τις δημιουργίες των σεφ για πρωινό και μεσημεριανό γεύμα με ελεύθερη προσέλευση επιβατών. Το δείπνο προσφέρεται σε δύο σειρές, στις οποίες οι επιβάτες έχουν προκαθορισμένη σειρά και τραπέζι.

PRINCESS GRILL
Για τους επιβάτες των πολυτελών Junior Suites (κατηγορίες P1 και P2), προσφέρει μια σειρά δείπνου σε αυτό το προσωπικό χώρο, χωρητικότητας 180 επιβατών και βρίσκεται στο κατάστρωμα 7.

QUEEN’S GRILL
Εστιατόριο gourmet 206 θέσεων, αποκλειστικά για τους επιβάτες των διώροφων διαμερισμάτων και των υπόλοιπων πολυτελών σουιτών κατηγορίας Q. Βρίσκεται στο κατάστρωμα 7.

TODD ENGLISH
Θεματικό εστιατόριο με κομψό αρχιτεκτονικό εσωτερικό διάκοσμο, προσφέρει δημιουργική μεσογειακή κουζίνα του διάσημου σεφ Todd English. Είναι απαραίτητη η κράτηση και υπάρχει επιβάρυνση 20 Δολάρια Αμερικής το άτομο για το μεσημεριανό γεύμα και 30 Δολάρια Αμερικής το άτομο για το δείπνο, χωρίς να περιλαμβάνεται το κρασί. Βρίσκεται στο κατάστρωμα 8.

KING’S COURT
Εστιατόριο που λειτουργεί 24 ώρες και βρίσκεται στο κατάστρωμα 7. Κατά το πρωινό, το μεσημεριανό γεύμα και το απογευματινό τσάι είναι self service και κατά το δείπνο μετατρέπεται σε τέσσερα ενδιαφέροντα θεματικά εστιατόρια :

CARVERY για τους λάτρεις των κρεατικών και της Βρετανικής Κουζίνας - LA PIAZZA με Ιταλικές σπεσιαλιτέ - LOTUS με Ασιατική Κουζίνα που περιλαμβάνει πιάτα με Κινέζικες, Ταϊλανδέζικες, Ιαπωνικές και Ινδικές σπεσιαλιτέ.

* Στα τρία προαναφερθέντα εστιατόρια δεν υπάρχει καμία απολύτως επιβάρυνση και αποτελούν εξαιρετική πρόταση εναλλακτικού δείπνου, ειδικότερα για τις πολυήμερες κρουαζιέρες, αλλά και για τους επιβάτες της πρώτης σειράς δείπνου που επιθυμούν να δειπνήσουν αργότερα μόνοι ή με την παρέα τους. Απαραίτητη η κράτηση τραπεζιού που μπορεί να γίνει από το τηλέφωνο της καμπίνας σας, χρησιμοποιώντας το κουμπί “King’s Court” που σας συνδέει με τις κρατήσεις.

Το τέταρτο εστιατόριο, το μικρό CHEF’S GALLEY είναι μια πρωτότυπη πρόταση για δείπνο. Οι επιβάτες μπορούν να παρακολουθήσουν την προετοιμασία του δείπνου που γίνεται από τον σεφ και να δοκιμάσουν την δημιουργική του κουζίνα. Στο Chef’s Galley είναι επίσης απαραίτητη η κράτηση τραπεζιού με την ίδια διαδικασία. Υπάρχει επιβάρυνση 35 Δολάρια ΗΠΑ για κάθε επιβάτη, τιμή που περιλαμβάνει και το κρασί.

Το GOLDEN LION είναι η pub του QM2, η οποία προσφέρει μεσημεριανό γεύμα που περιλαμβάνει Αγγλικές παραδοσιακές σπεσιαλιτέ. Βρίσκεται στο κατάστρωμα 2.

Όταν ο καιρός το επιτρέπει, για πιο πρόχειρες λύσεις, το BOARDWALK CAFÉ σερβίρει πρωινό και μεσημεριανό στο κατάστρωμα. Βρίσκεται στο κατάστρωμα 12.
Επιπρόσθετα όλων των ανωτέρω επιλογών, υπάρχει και 24ωρο room service.

Πρωινή ενδυμασία επί του πλοίου:
Η γενική ατμόσφαιρα στο QM2 είναι κομψή αλλά ταυτόχρονα χαλαρή, γι’ αυτό οι επιβάτες μπορούν να ντυθούν άνετα και σύμφωνα με τη διάθεσή τους. Καθημερινό σπορ ντύσιμο (casual) συνιστάται για τα εστιατόρια και τους εσωτερικούς χώρους του πλοίου. Μαγιό, κοντά παντελόνια και φόρμες γυμναστικής συνιστάται να περιορίζονται γύρω από τις πισίνες, τα καταστρώματα με τις δραστηριότητες και το Spa Club.

Βραδινή ενδυμασία επί του πλοίου:
Μια από τις απολαύσεις στις κρουαζιέρες με την CUNARD είναι η μεγαλοπρέπεια στις βραδινές εκδηλώσεις. Στην προσπάθειά της να διατηρήσει υψηλά στάνταρ κομψότητας, σας προτείνει η βραδινή σας ενδυμασία να είναι ανάλογη επίσημης εξόδου σας σε εκλεπτυσμένο εστιατόριο της επιλογής σας. Κατά την διάρκεια της κρουαζιέρας θα υπάρξουν τρεις επίσημες βραδιές. Το προτεινόμενο ντύσιμο αναγράφεται καθημερινά στο ημερήσιο πρόγραμμα του πλοίου (daily program) το οποίο θα βρίσκεται στην καμπίνα σας. Η βραδινή σας ενδυμασία θα περιγράφεται στο ημερήσιο πρόγραμμα με τις ακόλουθες ενδείξεις:

Formal: Σμόκιν ή εναλλακτικά σκούρο κουστούμι και γραβάτα για τους κυρίους. Για τις κυρίες βραδινές τουαλέτες ή άλλη επίσημη ενδυμασία.
Informal: Σακάκι και γραβάτα για τους κυρίους και για τις κυρίες φορέματα και ταγιέρ.
Casual: Για τους κυρίους παντελόνι πουκάμισο και για τις κυρίες ανάλογο ντύσιμο.

Διάρκεια (νύχτες)
Cunard Cruise Calendar Mar- Dec 2018

English
PDF 8.08 MB
06.03.2018

Cruise Calendar 2018/2019

English
PDF 40.73 MB
06.03.2018